BLOG

BLOG

Doos vol Vragen @Speelgoedmuseum

featured image

Facebook, Tiktok, Snapchat, Instagram, … Op al deze apps kom je in contact met vrienden. De ene heeft er een tiental, de andere een honderdtal en sommige wel duizenden. Tijd om eens te onderzoeken hoe dat kan.
Wanneer is iemand je vriend? Dat is hierbij een belangrijke vraag.

Filodroom maakte een filosofische escapedoos rond het thema vriendschap. Tijdens de Week van de Kinderfilosofie 2022 konden kinderen met enkele vriendjes/vriendinnetjes deelnemen.
Voor het Speelgoedmuseum maakte Filodroom een ‘gezinseditie’.
Hieronder enkele sfeerbeelden.

Zondag 11 september 2022 en
Zondag 25 september 2022


Een doos vol raadsels! Dat schrikte deze gezinnen niet af.
Ze volgden goed de kleurcode, bleven steeds rustig nadenken, verdeelden de taken, ontdekten vlot welke hulpmiddelen ze konden gebruiken.
En dan was het spannend afwachten… Want wie een enveloppe met een foute lettercombinatie opende, kreeg een handicap gedurende het volgende deel van de workshop.
Gelukkig was dat niet nodig 😉Dankzij de juiste lettercombinatie konden de deelnemers de enveloppe met de filosofische denkopdrachten openen. Ze kozen naar eigen interesse enkele opdrachten uit.
Op de tweede foto zie je een gezin aan de slag met de opdracht maker of kraker. Daarbij selecteerden ze enkele eigenschappen van een vriend.
Samen ontdekten we dat die eigenschappen ook bij hun knuffel pasten.
Is een knuffel dan ook je vriend? Aansluitend deden ze de opdracht erbij horen om daar verder over na te denken. Wat met andere dingen zoals je bed of de televisie? Of dieren zoals een muis of een hond? En (on)bekenden zoals een dokter, een baby of een juf? Kunnen die je vriend zijn?
Enfin, met een hoofd vol nieuwe antwoorden én nieuwe vragen trokken de enthousiaste codekrakers weer huiswaarts.